Home Finance ABN AMRO trekt zich terug uit rest wereld en focust op Nederland en Europa | NU

ABN AMRO trekt zich terug uit rest wereld en focust op Nederland en Europa | NU

by Tamana Rosenberg

ABN AMRO verlegt de focus en richt zich in de toekomst op de activiteiten in Nederland en Noordwest-Europa. De bank krimpt de divisie zakelijk bankieren fors in. De activiteiten op het gebied van financiering van de handel en grondstoffensector wordt volledig stopgezet, maakt het bedrijf woensdag bekend.

De afslankoperatie moet in de komende drie tot vier jaar haar beslag krijgen. Bij de te verdwijnen activiteiten zijn nu nog zo’n achthonderd medewerkers betrokken.

De bank wil met zijn zakendivisie focussen op regio’s waar schaalgrootte bereikt kan worden en hoopt met de inkrimping van de zakelijke activiteiten de kans op financiële tegenvallers te verkleinen.

De onlangs aangetreden topman Robert Swaak maakte eerder al bekend de zakenbankactiviteiten kritisch tegen het licht te willen houden.

In het afgelopen kwartaal moest de bank opnieuw kredietvoorzieningen treffen, omdat diverse leningen mogelijk niet volledig worden terugbetaald. Het gaat daarbij om leningen aan bedrijven die vanwege de coronacrisis en de lage olieprijs in de problemen zijn gekomen.

Mede hierdoor kwam ABN AMRO in het tweede kwartaal onder de streep uit op een verlies van 5 miljoen euro. Dat was aanmerkelijk beter dan het resultaat over het eerste kwartaal, toen een verlies van 395 miljoen euro in de boeken is gezet.

Related Articles

Leave a Comment