Home Sports FOK.nl / Nieuws / O’Sullivan naar halve finales WK snooker; ‘Crucible Curse’ treft Trump

FOK.nl / Nieuws / O’Sullivan naar halve finales WK snooker; ‘Crucible Curse’ treft Trump

by John L. Mumford

Ronnie O’Sullivan staat na zes jaar weer eens in de halve finales van het wereldkampioenschap snooker. Hij versloeg Mark Williams met 13-10. Voor titelverdediger Judd Trump zit het WK erop. Hij verloor met 13-9 van Kyren Wilson. 

O’Sullivan begon de tweede dag van de kwartfinales met een 6-2 achterstand. Het werd dinsdagmiddag zelfs 7-2, maar het stond 8-8 na het einde van de middagsessie. Het werd 11-10 voor O’Sullivan en met een break van 133 werd het 12-10. Het 23e frame ging na een foutenfestival alsnog naar The Rocket en won na een respotted black de partij. In de volgende ronde treft hij Mark Selby. Die wist met 13-7 te winnen van Neil Robertson. 

Trump stond na twee sessies met 10-6 achter tegen Wilson. HIj kwam echter terug met breaks van 72, 100 en 62 tot 11-9. Wilson wist een slap safety shot van Trump af te straffen en besloot de partij vervolgens met een break van 104. Trump werd getroffen door de Crucible Curse. Sinds 1977 wordt het WK gespeeld in het Crucible Theatre te Sheffield. Sindsdien wisten spelers die voor de eerste keer wereldkampioen werden hun titel het jaar erop niet meer te verdedigen. Sowieso is het sinds 1996 voor spelers lastig om hun wereldtitel te verdedigen. Sinds dat jaar wisten alleen Ronnie O’Sullivan (2012-2013) en Mark Selby (2016-2017) hun wereldtitel te verdedigen.  

Wilson zal het in de halve finales opnemen tegen Antony McGill. De Schot won met 13-10 van Kurt Maflin. Woensdag staat de eerste sessie van de halve finales gepland. Donderdag en vrijdag zullen de halve finales in een best of 33 worden beslist. De finale van het WK zal worden gespeeld op zaterdag en zondag. 

Related Articles

Leave a Comment